Vimpelin pesisviikolle kiinalainen sponsori - LAIE

Vimpelissä tänä kesänä 9.7.-17.7. pidettäviä pesisviikkoja on lähtenyt tukemaan kiinalainen LAIE – projekti, jonka kautta kiinalaisten lasten taideteoksia tuodaan myös kaikkien nähtäville viikkojen aikana.

”Kuten me kaikki tiedämme, pohjoismainen baseball tunnetaan urheilulajina, jossa yhdistyvät urheilullisuus ja älykkyys. Se on myös yhdistelmä liikettä ja hiljaisuutta, ja se on ryhmätyötä testaava urheilulaji. Lasten taiteen kuraattorina lasten kasvun näkökulmasta tämä urheilulaji on tärkein valaistus lasten kasvulle. Se voi tehdä lapsista rohkeampia. Aasiassa, erityisesti Kiinassa, vaikka baseballista ei ole tullut yhtä suosittua kuin muissa länsimaissa, olemme alkaneet vähitellen lisätä tietoisuuttamme laadukkaasta koulutuksesta. 
Tänä epidemian aikana lapsia rohkaistaan myös vahvistamaan kehoaan urheilun avulla. Siksi pidän erittäin paljon Finnish Baseball International Diplomacy Projectista. Toivon, että tulevaisuudessa kiinalaiset lapset voivat tämän projektin kautta käydä vuoropuhelua Suomen ja maailman kanssa baseballin kautta ja solmia ystävyyssuhteita urheilukilpailuissa. 
Tulevaisuuden maailmassa kaikkien ihmisten tulee kommunikoida toistensa kanssa ja tehdä yhteistyötä toistensa kanssa. Lapset edustavat tulevaisuutta. Nuorten kasvuun kiinnittäminen on huomion kiinnittämistä maailman tulevaan kehitykseen. Tässä yhteydessä haluan kiittää tämän projektin suunnitteluryhmää ja onnitella projektia sen onnistumisesta."


Aimee Yutong Cao
Vice Chairman of Finland-China Cultural & Education Association Ry


Vuonna 2017 perustettu Little Artist International Exhibition (LAIE) on Beijing Dongming Cultural Creativity Co. Ltd:n kansainvälinen lastenprojekti. Näyttelyiden tarkoituksena on rakentaa alusta kansainvälisille lapsille kommunikoida, jakaa lasten taidetta näyttelyissä ja solmia kansainvälisiä ystävyyssuhteita. Perustamisestaan lähtien kymmenet tuhannet lapset ympäri maailmaa ovat osallistuneet 30 menestyksekkäästi pidettyyn kansainväliseen vaihtotaidenäyttelyyn Pekingissä, Tokiossa, Pariisissa, Berliinissä, Stuttgartissa, Brysselissä, Cambridgessä, La Louvièressa, Roomassa, Lanuviossa, Manchesterissa, Turussa, Vimpelissä ja Moskovassa.

Lisätiedot: 

Heikki Mäkipää
heikki.makipaa@vimpeli.fi
+358 449941423

 

takaisin alkuun